Postpartum

POSTPARTUM

Postpartum doula København Kristine Kohlmetz


She is the source from which life springs.

But if her cup runs dry, then nobody drinks.

Heng Ou


At nære en ny mors krop og sind postpartum er at nære den jord hvorfra hendes børn trives og lever.

At genforbinde os til jorden, er at genforbinde os til moderen!


Postpartum traditioner for moder-omsorg er fuldstændigt afgørende for en mors helbred og velbefindende, både lige efter fødslen og for hendes livslange helbred.
Efterfødsels omsorg er for mig langsigtet og afgørende naturgenoprettelse.
Den eneste og oprindelige vej for at skabe en regenerativ og bæredygtig verden med mere trivsel for alt levende.


At nære og give omsorg til den nye mors fysiologi og mentale velbefindende efter fødslen, er så vigtigt og aldeles afgørende for en mors livslange helbred og livskvalitet.


Postpartum doula København Kristine Kohlmetz

efterfødselssamtale

 

birth story as medicine - en invitation til at se visdommen i din fødselshistorie


Fødselsoplevelsen forandrer os! Som kvinder, mennesker og gør os til mødre for første gang eller påny.

Jeg tilbyder bearbejdende efterfødselssamtaler, både til kvinder & familier jeg har fulgt som doula, men også til jer jeg endnu ikke kender.


EN EFTERFØDSELSSAMTALE ER FOR DiG HViS:


  • Du reagerer fysisk og/eller følelsesmæssigt når du tænker på og taler om din fødsel?
  • Du har behov for et fortroligt rum med en der ikke er personligt involveret i din situation.
  • Tanker, minder og følelser om din fødsel fylder på en uhensigtsmæssig måde i dit liv.
  • Måske oplever du symptomer på efterfødselsdepression, stress eller udbrændthed i forbindelse med dit moderskab eller ved din barsels afslutning.
  • Føler du dig alene og overvældet af moderskabet?
  • Mærker du uro, skam, frygt, uforløsthed eller ængstelighed i krop og tanker?
  • Du vil gerne tale om din egen fødselsoplevelse.
  • Er du gravid igen og mærker ængstelse eller uro omkring din tidligere oplevelse.

 

1 session varer 2 timer
Efterfødselssamtalen afholdes enten fysisk eller online via zoom (du modtager et link forud for vores session)


Pris: 1500 KR


Bestil en efterfødselssamtale her


Postpartum doula København Kristine Kohlmetz

Postpartum omsorg

Uanset hvordan din fødsel har været, så har din efterfødselskrop brug for hvile, næring og omsorg.

Kvindekroppens fysiologiske postpartum tilstand har et indbygget blueprint, hvis funktionalitet er betinget af støtte og omsorg. Postpartum care og moder-omsorg i tiden umiddelbart efter fødslen er vigtig, fordi næring af dette kapitel en kvindes liv har et langsigtet og bæredygtigt perspektiv.


Hvorfor er efterfødsels omsorg relevant?

Moderkroppens fysiologiske design har ikke forandret sig gennem historien, men det har vores menneskelige kultur, samfundsstrukturer, kønsroller, fødselskulturer og arbejdsliv har givet os helt andre livsvilkår og dilemmaer. Vi lever i en tid, hvor intensitet og afhængighed har mere fart end nogensinde.

Det har konsekvenser for vores vilkår som mennesker.


Vi oplever i hele den vestlige verden epidemiske tilstande af stress, angst, udbrændthed. Specifikt i forhold til kvindesygdomme og ubalancer i realtion til kvinders sundhed ved vi at over 10% af mødre i Danmark oplever efterfødselsdepression (jf. Danmarks Statistik 2022).
Disse tal er vel at mærke blot de registrerede kvinder som har været i kontakt med sundhedsvæsen.

Jeg tror helt ærligt at det reelle tal for kvinder (og partnere), der oplever efterfødselsreaktioner er langt højere også i Danmark. Det er min klare fornemmelse, roden til stress, depression, angst og udbrændthed senere i livet bl.a. kan relateres til den øgede udsathed mange oplever i graviditet, fødsel og postpartum.


Traditioner fra hele verden og moderne forskning viser, at den måde en Moder får omsorg i sin efterfødselstid afspejles hendes sundhed, trivsel og velvære resten af livet, særligt i overgangsalderen.


Forudsætning for god og genopbyggende postpartum er ro og støtte til at sænke skuldrene for en stund, derfor bygger mit postpartum støtte på som disse healende traditioner tilpasset vores moderne verden.


essentielle  tværkulturelle postpartum traditioner inkluderer alle


- Hvile

- Varme

- Næring

- Kropsomsorg

- Forbindelse


Jeg tror på at vi kan forandre og genetablere den tabte forbindelse til vores egen indre natur og den jord som holder os allesammen. Og jeg er overbevist om, at nøglen til livs lang sundhed og trivsel allerede bor i vores krop.


Jeg ønsker som doula at medvirke til at vi husker og respektere efterfødselskroppens fýsiologi og behov for omsorg.


Jeg ønsker at vi begynder at huske HVORFOR det er vigtigt at prioritere omsorg og støtte til nye mødre:

Moderen er selve livets udspring og fundament!POSTPARTUM CEREMONY

Closing the Bones, blessing the mother


En rebozo-svøbnings ceremoni hos mig er en mulighed for at give kærlig opmærksomhed, bevidsthed og næring til dig selv. En postpartum praksis som ærer og holder dig som ny mor.


Sammen skaber vi et rum for healing og for at vise taknememlighed for den rejse du som kvinde har været igennem. Give tak til den iboende natur som har skabt liv og givet dig mulighed for at træde ind i livet og gennem overgangen. Og holde et rum for det som sker i overgangen, i overgivelsen og transformationen ind i et nyt moderskab. Som en visere og mere erfaren kvinde. Fødslen af moderskabet som et overgangsritual, rite of passage. Vi favner og siger tak til den overgang, den åbning og den nye fødsel.


HVAD SKAL DER FOREGÅ?

Ceremonien indledes med dampende urtefodbad og afspændende fodmassage med healende økololiske olier. De blide tryk og de særligt udvalgte urter grounder dit nervesystem og invitere dig til at slippe spændinger, angst og stress. Måske taler vi om fødslen og den nye tid som  ny familie. Jeg serverer en speciel og lækker herbal tea for dig, der øger varme og blodcirkulationens flow i kroppen.


Du svøbes af kærlige hænder i bløde sjaler, særlige steder på kroppen, til dyb nærende omfavnelse af krop, sind og energi. Sjalernes omfavnende egenskaber balancerer nervesystemet og samler din fysiske krop. Når vi favnes kan vi bedre slippe det, der ikke længere tjener os, fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.


Du kan ved rebozo svøbnings ceremonien forvent en oplevlse at at komme i dybere kontakt med dig selv, din krop og dit væsen. En følelse af at være samlet og connected, til dig selv, din intuition og dit hjertes kald. 


VARRIGHED: En Rebozo svøbnings ceremoni varer 2,5-3 timer


STED:
Ceremonien foregår hjemme hos dig, med mindre vi aftaler andet.
Din baby er naturligvis velkommen til at være en del af ceremonien, hvis det er sådan I begge er mest trygge. Men det er også en mulighed, at en person du har tillid til er med din baby, så du kan nyde en healende og nærende stund for dig selv.


PRIS: 2350 kr 


KONTAKT: info@kristinekohlmetz.dk eller 20986956